January 15, 2015

Kako uspjesno iskulirati osobu koju najradije ne bi kulirali :)

Milion puta se nadjem u situaciji da ne mogu da iskuliram poruku od posebne osobe a zelim! Sto su osjecanja jaca to se manje kotrolises. Sigurna sam da vas ima jos koji se bore protiv sebe na ovaj nacin i naravno da nije lako ostaviti telefon sa strane a toliko ste cekali poruku. E pa ne moze tako vise. :) Naravno, ovo je samo u slucaju da ta neka osoba NE zasluzuje odgovor.Evo nekih mojih metoda:
*Ako mi je bas frka i bas mi se odgovara jer sam pala u depresiju, ja spavam po cijeli dan kako bih izbjegla to isto. :)) Nije najbolje rjesenje ali nekad posluzi.
*Ostavim telefon u sobi i napravim sto veci krug sa Megi po selu(i ne trudim se da taj krug skracujem iako mislm na to da li me zove bas u tom trenutku a ja setam)
*Iskljucim zvono, stavim telefon ispod jastuka i crtam veliku sliku na zidu a zatim bojam najmanjom cetkicom(da bi mi vise vremena oduzelo hahaha). Za ovaj metod svako odabira ono sto voli da radi i sto mu oduzima malo vise vremena. Ja npr. moram da zavrsim sve odmah inace ga nikad necu zavrsiti, zato mi je ovo dobra fora, jer sto veca slika- vise vremena a necu je ostaviti nedovrsenu s obzirom da je na zidu.

E sad, ja se uvijek trudim da mislim na nesto sto mi odgovara i da radim sve ono sto volim, da snimam, da pisem i sl. Ali, ne mogu ni ja uvijek da se koncentrisem na sve to a najbolji vid skretanja paznje je upoznavanje novih osoba. Ima milion sajtova na internetu koji vam to omogucavaju, iako su neki uglavnom ruznog sadrzaja ali medju svim tim glupostima, nadje se par ljudi s kojima je lijepo pricati. Meni to najbolje skrece paznju, a mislim da i vecini isto tako. Tako sam ja upoznala neke zgodnove sirom svijeta i kad god mi se skrece paznja, budem sebicna i trazim tako neku zrtvu za razgovor dok me ne prodje kriza :P a onda laku noc hahah :p

Poenta ovog kuliranja ili kako vec svi zovemo, jeste da ukapiramo zasto mi zapravo kuliramo tu osobu. Ne mislim na ljude s kojima nismo okej ili koji nam se ne svidjaju, pa da ih nekako skinemo s vrata, vec na osobe koje su sebicne i koje nam se obrate kad nemaju kome drugome. Kad ukapiramo te prave razloge imacemo vise zelje i snage da ostavimo taj raspali telefon ili seen ili sta god hocete :) U mom slucaju je telefon :) Evo, ja shvatih tokom ove price i svoju poentu kuliranja pa mi je palo na pamet da jednostavno ugasim telefon na 2 dana (how yes no).. ali sve je lako reci. Ucini ti to sunce ti tvojee.. Oh.
Ma, meni najbolje ide ova prva metoda- spavanje po cijeli dan hahah

Lee Dee
No comments:

Post a Comment

sta mislis? :)

Post Ads (Documentation Required)

Author Info (Documentation Required)